Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaali ja Saara Hildenin museon Tapani Raittila -näyttely olisivat nyt tarjolla. Ilmoittautumislista tulee oveen tuossa tuokiossa.

"Sara Hildénin taidemuseon kevätkauden avaa taidemaalari Tapani Raittilan laaja takautuva näyttely. Tapani Raittila (s. 1921) on suomalaisen modernismin keskeisimpiä vaikuttajia, taidokas maisema- ja asetelmamaalari ja psykologisesti oivaltava ihmiskuvaaja.
Näyttely tuo Tapani Raittilan esiin erityisesti muotokuvamaalarina ja piirtäjänä. Näennäisen muuttumattomasti hän on vuosikymmenten ajan herkällä viivallaan ja hiljaisen realistisella tavallaan kuvannut perhettään, taiteilijaystäviään, Katajanokan satamaa tai uimarannan kylpijöitä. Sara Hildénin taidemuseon näyttelyssä esitellään myös ensimmäisen kerran laajasti Raittilan muotokuvatuotantoa yhteiskunnan eri vaikuttajista professori Erik Tawaststjernasta presidentti Mauno Koivistoon. Lisäksi mukana on suomalaisia kirjailijoita kuvaava piirustuskokonaisuus. Esillä on noin 250 suomalaisista taidemuseoista sekä yksityiskokoelmista koottua maalausta, akvarellia ja piirrosta. Näyttely kattaa museon molemmat kerrokset."

nainen_7_iso.jpg
Naisen muotokuva. En tiedä onko esillä näyttelyssä.